Ohita navigaatio

Älykäs intuitio johtamisessa- webinaari 10.5. klo 18-19.30

Hei Koulutuksen esimiehet ja asiantuntijat Kea ry:n jäsen

Tervetuloa Älykäs intuitio johtamisessa- webinaarin 10.5. klo 18-19.30

Kea tarjoaa jäsenilleen taiteen tohtori Asta Raamin pitämän webinaarin ajankohtaisesta aiheesta Älykäs intuitio johtamisessa 10.5. klo 18-19, jonka jälkeen voi jäädä  keskustelemaan aiheesta noin klo 19-19.30.

Ilmoittautumiset sähköpostilla 9.5. mennessä: minna.sarssi-kaunisto@oaj.fi. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja salasana Zoomissa pidettävään webinaariin.

Älykäs intuitio johtamisessa

Ympärillämme olevat nopeat muutokset ja vaikeat ongelmat haastavat. Tarvitsemme enemmän ihmisiä jotka erikoistuvat mahdottomilta näyttäviin ongelmiin ja tilanteisiin. Intuition näkökulmasta mahdottomia ongelmia ei ole, on vain kyvyttömyyttä nähdä ratkaisuja.

Intuition älykäs käyttö on kiihdytyskaista ja oikopolkujen avaaja, jota voimme hyödyntää päättelyn ja asiantuntemuksen apuna. Ennakoimattomissa tilanteissa ja täysin uudenlaisten ratkaisujen keksimisessä ratkaisuun päästään harvoin pelkällä logiikalla, sillä päättely voi kuljettaa meidät vain siihen asti mihin tunnetut faktat riittävät.

Hyödyntämällä ihmismielen piilossa olevaa potentiaalia voimme yltää uudenlaiseen tietoon. Tämä auttaa ideoiden keksimisessä, tulevan ennakoinnissa, monimutkaisessa päätöksenteossa ja ongelmanratkaisussa.

Intuitioon liittyy useita virheuskomuksia ja intuition kaikkia puolia ei yleisesti tunneta. Meillä on käytössämme useita erilaisia intuitioita, jotka pohjautuvat erilaisiin tietopohjiin ja ovat siksi eri tavoin hyödyllisiä ja luotettavia. Niinpä meidän tulee kehittää intuition erottelukykyä, sillä välillä intuitio näyttäytyy järjettömänä ajatuksena, joka pitää uskaltaa ajatella loppuun saakka.

Koska intuitiojärjestelmän tuoma tieto ei toimi näkyvän logiikan ulottuvissa, emme voi arvioida intuition tuomaa tietoa pelkällä päättelyllä. Myöskään se, että intuitio vain tuntuu oikealta, ei ole riittävä perustelu, vaan tarvitsemme luotettavampia tarkastelupisteitä. Puheenvuoro tarkastelee intuitiojärjestelmän hyödyntämistä kriisien ja vaikeiden tilanteiden keskellä sekä esittelee menetelmiä, joilla intuitiivisen tiedon luotettavuutta on mahdollista arvioida.

Asta Raami

Taiteen tohtori Asta Raami on intuitiotutkija, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopiston Medialaboratoriossa, jossa hän toimi 15 vuotta opetus- ja tutkimustehtävissä. Tällä hetkellä Asta luennoi lukuisissa yrityksissä ja yhteisöissä, sekä kouluttaa opettajia ja rehtoreita intuition teemoihin liittyen yhteistyössä Helsingin Yliopiston ja Opetushallituksen kanssa. Asta on kirjoittanut ja ollut osakirjoittajana useissa teoksissa ja kansainvälisissä julkaisuissa, jotka käsittelevät intuition potentiaalin hyödyntämistä opetuksessa, koulutuksessa ja johtajuudessa.

  • Keksijöiden ajattelu ja mahdottomien ongelmien ratkaisua: Intuitio3 – Yhteys mahdottoman ratkaisuun (Otava 2020).
  • Intuitio, johtajuus ja ongelmanratkaisu: Solving the Impossible– How to harness three diverse intuitions in teams. In J. Liebowitz (Ed.), Developing Informed Intuition for Decision Making. (Taylor & Francis, 2019).
  • Koulutuksen tulevaisuus: Sustainability, Human Wellbeing and the Future of Education artikkelillaan Towards Solving the Impossible Problems (SITRA/Pallgrave MacMillan 2018).
  • Peruskoulujen opetussuunnitelma & intuitio: Ajattelun taidot ja oppiminen (PS-kustannus 2016)
  • Älykäs intuitio ja miten käytämme sitä (Kustantamo S&S 2016)
  • Väitöskirja intuition käytöstä ja kehittämisestä luovissa prosesseissa on vapaasti luettavissa verkossa (Intuition Unleashed), 2015.

Terveisin,

Kea:n hallitus

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 1/2024

05.03.2024

Uutiset

Jäsenkirje 2/2023

11.04.2023

Uutiset

Jäsenkirje 1/2023

21.01.2023

Tapahtumat