Ohita navigaatio

Jäsenkirje 5/2022

Hyvät Kealaiset!

Kea ry:n puheenjohtajana tervehdin teitä kaikkia. Hallituksen kanssa valmistaudumme tällä hetkellä syyskokoukseemme 25.11., jonne haluan kannustaa kaikkia mukaan tutustumaan toimintaamme ja tuomaan ajatuksia ja ideoita toimintamme kehittämiseksi.

Syyskokouksessa valitaan myös uusi puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kaipaamme kovasti uutta verta mukaan toimintaan. Korostan samalla, että syyskokoukseen osallistuminen ei edellytä sitoutumista hallituksen vaaliin, vaan tärkeää on myös vuorovaikutus hallituksen ja jäsenistön välillä.

Mikä KEA sitten onkaan? Se on nuori OAJ:läinen valtakunnallinen erityisesti ammatillisella kentällä toimiville esihenkilöille ja itsenäisessä työssä toimiville asiantuntijoille. Ammatilliselle kentälle lasketaan OAJ:n järjestörakenteen mukaisesti AMK:n ja ammatillisen 2. asteen lisäksi mukaan myös taiteen perusopetus sekä vapaa sivistystyö.

OAJ:ssä olemme mukana vaikuttamassa OAJ:n ammatilliset opettajat, OAO:n hallituksessa sekä opetusalan johdon neuvottelukunnassa, OJN. Esihenkilönäkökulmaa halutaan järjestössä avoimesti kuulla ja meidän tehtävämme on pyrkiä sitä omalta sektoriltamme tuottaa. Koska toimintakenttä on laaja, olisi hyvä kuulla kaikkien asteiden edustajien kannanottoja koulutuksen asioihin, jotta hallituksemme osaa pitää riittävän laajaa näkökulmaa esillä.

Kannustankin teitä, hyvät jäsenet osallistumaan ja myös tarjoutumaan mukaan hallitustyöskentelyyn. Meillä on ollut tosi hyvä jengi ja uskon hyvän hengen jatkuvan henkilövaihdoksista huolimattakin. Tarjolla on myös puheenjohtajan tehtävä, koska oma kaksivuotiskauteni umpeutuu, enkä ole enää henkilökohtaisista syistä käytettävissä jatkokaudelle. Puheenjohtajan tehtävään ei vaadita mitään erityistaitoja, ainoastaan innostus ja ennakkoluulottomuus yhteisten asioiden hoitamiseen riittää tehtävään. Aktiivinen hallitus on tiiviisti puheenjohtajan rinnalla ajamassa yhteisiä asioita. Se on syytä todeta, että jonkin verran tehtävä ottaa aikaa. Oma hallituksemme on nyt kokoontunut kerran kuussa ja samoin kokoontuvat myös OAO:n hallitus sekä OJN. Meidän hallitus on nyt kokoontunut pääsääntöisesti etänä. OAO ja OJN pääsääntöisesti lähinnä Akavatalolla.

Olkaa rohkeasti yhteydessä ja toivottavasti nähdään perjantaina 25.11. Akavatalolla.

Mukavaa syksyn jatkoa ja tsemppiä työhaasteisiin kaikille!

Markku Ollila

puheenjohtaja, KEA ry

 

Tapahtumia syksylle 2022:

Kea ry:n vuosikokous pidetään pe 25.11. klo 18 Akava-talolla (os. Kellosilta 7, 00520 Helsinki). Vuosikokouksessa valitaan Kea ry:n hallitus vuodelle 2023. Kokouksen esityslista, yhdistyksen talousarvio ja toimintasuunnitelma löytyvät täältä.

  • Ohjelmassa on kokouksen jälkeen vapaata seurustelua pikkujouluhengessä.
  • Toivomme, että kaikki kokoukseen Akava-talolle tulevat ilmoittautuvat etukäteen tarjoilujen mitoittamista varten. Ilmoittautuminen 18.11. mennessä.
  • Kokoukseen voi osallistua myös etänä, linkki

Oletko kiinnostunut hallitustyöskentelystä? Kean hallitus kokoontuu n. 6-7 kertaa vuodessa. Hallituksen jäsenet edustavat monipuolisesti Kean eli koulutuksen esimiesten ja asiantuntijoiden tehtäväkenttää. Hallituksen jäsenyys on näköalapaikka koulutuksen kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä OAJ:n kanssa. Hallitustyön ajankäyttö on maltillista,  halituksen jäsenille on tarjolla erilaisia tehtäviä, joissa pääsee verkostoitumaan, vaikuttamaan ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Hallituksemme jäsenet saavat korvauksen ajankäytöstään yhdistyksemme hyväksi. Kiinnostuitko? Ole yhteydessä puheenjohtaja Markku Ollilaan: markku.ollila@pori.fi  Uusia hallitusjäseniä valitaan jo 25.11. kokouksessa, joten kannattaa olla nopea!

Syyskuussa kartoitimme kyselyllä jäsenten toiveita tapahtumien ja koulutusten suhteen. Vastauksista nousi esille muutamia toiveita: Jäsenet toivovat koulutuksia palautumisesta, keskusteleviä vertaismentorointeja ja yhteisiä tapahtumia verkoistoitumisen mahdollistamiseksi. Tapahtumien ja koulutuksien toivotaan olevan melko lyhyitä, n. 2h mittaisia ja niitä toivotaan myös arkipäiville. Sekä verkko- että live-tapahtumat saivat tasaisesti kannatusta. Kiitokset kaikille vastanneille, pidämme toiveenne mielessä kun suunnittelemme tulevaa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin Finnkinon sarjaliput, jotka on toimitettu onnekkaalle jäsenellemme sähköpostitse 12.10.22 Onnittelut vielä voittajalle!

Tulossa keväällä 2023:

Vertaismentorointia on toivottu virka-ajalle. Kokoontumiset ajoittuvat helmi-huhtikuulle, siten että alussa on puolen tunnin alustus ja sen jälkeen puolen tunnin keskustelu aiheen liittymisestä omaan työhön. Kokoontumisia pidetään 4-5 kpl ja jokaiselle kokoontumiselle on oma teema. Alustuksia voi pitää myös jäsenistö tai heidän lähipiirinsä pientä korvausta vastaan (40 €). Yhteydenotot alustuksiin liittyen tämän vuoden aikana osoitteeseen: kari.nostaja@gmail.com

 

OAJ:n INFOA Kea:n jäsenille

Elinvoimaista ja kestävää työelämää ammattikasvatuksella -webinaarisarja on käynnistynyt. Työelämän laaja-alaisiin kehittämistarpeisiin ja kompleksisiin ongelmiin tarvitaan työelämälähtöistä oppimista ja ammattikasvatustutkimusta.

Syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja OKKA-säätiö järjestävät yhdessä ammattikorkeakoulujen Ammatillisten opettajakorkeakoulujen muodostaman verkoston kanssa webinaarisarjan. Sarjassa pureudutaan elinvoimaisen ja kestävän työelämän kehittämistarpeisiin ja siihen, miten koulutuksella vastataan näihin odotuksiin. Seuraavat webinaarit ovat torstaina 10.11. ja 8.12. klo 8.00–9.30. Tilaisuuksista tarkemmin linkissä.

Educa- messut ovat tulossa 27-28.1.2023. Lisätietoa täällä.

Miten yhdenvertaisuus toteutuu ammatillisessa koulutuksessa? Luen Oaj:n tiedote.

Opettajarekisterin valmistelu on alkanut, lue lisää täältä.

 

Mukavaa marraskuuta!

toivottelee KEA ry hallitus

 

Seuraa toimintaamme Facebookissa @oaj.kea.fi, Twitterissä @KEAyhdistys ja nettisivuilla oaj.kea.fi

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 2/2024

28.05.2024

Uutiset

Jäsenkirje 1/2024

05.03.2024

Uutiset

Jäsenkirje 2/2023

11.04.2023

Tapahtumat