Ohita navigaatio

Jäsenkirje 2/2024

Hyvät kealaiset,

KEA:n kevätkokous pidettiin la 20.4. klo 15.00 Akava-talolla. Kokouksen keskeinen sisältö oli vuoden 2023 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen käsittely ja hyväksyminen.

Kokouksessa vieraili myös OAJ:n erityisasiantuntija Eira Bani, joka alusti meille ajankohtaisista koulutuspolitiikkaan sekä koulutuksen ja tutkimuksen rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä. Bani myös kävi läpi opetusalan työkykybarometrin tuloksia. Tuloksissa nousi esiin, että hyväksi koettu lähiesihenkilötyö on tilastollisesti merkittävä tekijä työhyvinvoinnin (mm. työn imu, hallinnan tunne, vähäisempi työstressi) kannalta.

Kokouksen jälkeen kokousväki nautti illallisesta Mamma Rosa -ravintolassa ja ”Simon Boccanegra” -esityksestä Kansallisoopperassa. Tervetuloa syyskokoukseen ja muihin KEA:n ja OAJ:n tapahtumiin tapaamaan muita kealaisia ja käymään keskusteluja! Syyskokous pidetään la 23.11. klo 15.00 Akavatalolla Helsingissä.

KEA toimii

Kuva: Kaija-Leena Alatalo

KEA:n hallitus on kokoontunut alkuvuodesta 4.1., 17.1., 8.2.,15.3., 17.4., 20.4. ja 18.-19.5.. Toukokuun kokousviikonloppuna Porvoossa hallitus pohti OAJ:n Niku Tuomiston ja Eira Banin kanssa mm. vaikuttamista koulutuspoliittisiin muutoksiin ja jäsenhankintaa. Erityisasiantuntija Eira Banin kanssa hallitus keskusteli ammatillisen koulutuksen muutoksista. Kehittämispäällikkö Niku Tuomiston kanssa hallitus pohti, miten KEA:n jäsenmäärää voisi kasvattaa.

Yhdistyksen jäsenyyden suositteleminen OAJ:n jäsenyydestä kiinnostuneille esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimiville kollegoille on aina ajankohtaista. Myös erikseen suunniteltava, ajallisesti rajattu jäsenhankintakampanja on mahdollinen toimintamuoto. Muistathan päivittää omat yhteystietosi ajan tasalle OAJ:n jäsenrekisterissä, niin voimme olla KEA:n jäseniin yhteydessä mm. jäsenhankinnan osalta: https://www.oaj.fi/jasenyys/jasentietojen-yllapito/

KEA LINKEDIN-PALVELUSSA

KEA:lle on luotu oma LinkedIn-sivu ja suljettu LinkedIn-keskusteluryhmä. Seuraa sivua ja liity ryhmään! Ryhmässä on jäsenten keskustelunavausten lisäksi mahdollista kartoittaa sitä käyttävien jäsenten näkemyksiä ajankohtaisista aiheista.

KEA:n LinkedIn-sivu, paina ”Follow”: https://www.linkedin.com/company/koulutuksen-esimiehet-ja-asiantuntijat-ry

Ryhmä on suljettu ja listaamaton, yksityinen LinkedIn-ryhmä. Linkki siihen on lähetetty sähköpostitse lähetetyssä jäsenkirjeessä. Jos olet kealainen, joka haluaa mukaan ryhmään, pyydä sitä sähköpostitse osoitteesta koulutuksenea@gmail.com

Ajankohtaista

KEA:n hallitus valmistautuu tuleviin sopimusneuvotteluihin ja nyt on aika laatia sopimustavoitteita. Haluamme kuulla jäsenistöltä, mitä muutostarpeita koette työ- ja virkaehtosopimuksiin tarvittavan koskien edustamiamme ryhmiä, eli esihenkilöitä ja asiantuntijoita? Lähettäkää ehdotuksianne puheenjohtajalle 5.6. mennessä osoitteeseen markku.ollila@pori.fi.

Seuraavassa nostoja KEA:n jäsenistölle sopivista loppuvuonna tarjottavista koulutuksista:

Johtajien koulutuspäivillä tarjotaan ajankohtaista tietoa virka- ja työehtosopimuksista, esimiesten asemasta, tehtävistä, vastuusta sekä lainsäädännöstä. Uusien johtajien koulutus on jo syyskuun alussa 4.-5.9., että siihen ilmoittautuminen sulkeutuu jo 4.8.

Ammatillisen toisen asteen ja ammattikorkeakoulujen johtaja koulutukset sopivat monille KEA:n jäsenille. Koulutukset ovat ilmaisia ja laadukkaita kahden päivän koulutuksia täydellä ylöspidolla Helsingissä.

  •     Johtajien koulutuspäivät, uudet johtajat: 4.-5.9.
  •     Johtajien koulutuspäivät, ammatillinen toinen aste: 9.-10.10.
  •     Johtajien koulutuspäivät, ammattikorkeakoulut: 14.-15.11.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.oaj.fi/jasenyys/oaj-kouluttaa/johtajakoulutus/

Kealaisten kannattaa seurata OAJ:n koulutustarjontaa täältä: https://www.oaj.fi/jasenyys/oaj-kouluttaa/

Hyviä uutiskirjeitä tilattavaksi ovat mm. OAJ:n esihenkilöiden työelämätiedote ja Opetushallituksen uutiskirjeet, erityisesti ammatillisen koulutuksen uutiskirje

Esihenkilöiden työelämätiedotteen tilaus täältä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/48e15d09-318c-437e-9d93-23c270a2e5aa?displayId=Fin2554565

OPH:n uutiskirjeet, valitse haluamasi tiedotteet: https://uutiskirje.oph.fi/

Seuraa toimintaamme:

LinkedInissä: https://www.linkedin.com/company/koulutuksen-esimiehet-ja-asiantuntijat-ry

Verkkosivuilla: https://kea.oaj.fi

Facebookissa: @oaj.kea.fi

Twitterissä: @KEAyhdistys

KEA ry:n hallitus toivottaa lämmintä ja palauttavaa kesää!

 

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 2/2024

28.05.2024

Uutiset

Jäsenkirje 1/2024

05.03.2024

Uutiset

Jäsenkirje 2/2023

11.04.2023

Tapahtumat